Reetablering af gammel stuk

Kunden fandt et gammelt stukudsmykket loft over det sænkede loft. Som du kan se af FØR-billedet, var stukken i dårlig stand.
Vores opgave bestod i at genskabe stukken, reparere loftet og male selve loftet. På EFTER-billedet er den nye stuk etableret og selve loftet er malet.
Da vores arbejde var færdigt, kunne familien nyde et rum med ekstra højde og unik udsmykning.

FØR

Gammelt stukloft efter nedtagning af sænket loft

Gammelt stukloft efter fjernelse af sænket loft.

EFTER

Efter en uge var stukloftet restaureret og malet

Efter en uge var loftet restaureret og malet på ny.

EN NY OPLEVELSE AF RUMMET

Det er spændende at se udviklingen af et rum i løbet af opgavens faser. Fra jeg renser loftet op og til den færdig stuk er monteret.

Rummet åbner sig på en ny måde, når stukken er reetableret. Pludselig er det også spændende for øjet at bevæge sig op til loftet frem for kun til vægge, gulve og møbler. Stukken bliver en del af rummets nye ånd og indretning.

REETABLERING AF GAMMEL STUK

Hvis du tænker på at afrense din stuk, skal du vide, at der er andre muligheder, der ikke indebærer et stort arbejde for dig med støv overalt i de tilstødende rum.

Det er tit sådan, at når du afrenser stuk, kan du bruge ca. 1 uge på at afrense den. Det kræver en del arbejde, før du kommer til et ordenligt resultat.

Selv efter omhyggelig afrensning skal stukken næsten altid repareres af en stukkatør. Det skyldes, at der typisk opstår skår og revner i stukken ved afrensning. Selv hvis en professionel stukkatør brugte 2 dage på reparation af din stukroset eller gesims, vil den aldrig nå det samme udtryk som ny, pæn stuk.

Så skal du afrense eller starte på en frisk med din stuk? Det er vigtigt at tænke over, hvis du – som denne kunde – finder et loft udsmykket med stuk over det gamle sænkede loft.

PRIS PÅ NYT STUKLOFT

Prisen på nyt stukloft varierer efter omfanget af stuk og rummets størrelse. Det koster selvfølgelig noget at skifte sin stuk, men ny stuk giver dig daglig glæde ved rummet, så længe du bor i boligen.

Hvis du ikke selv gør arbejdet med at rense din stuk ned, vil prisen for at få afrenset og repareret den gamle stuk ofte være højere end prisen for at skifte til ny stuk i samme udtryk som den gamle. Det er en tanke, du også har fordel af at tage med i din beslutning om reparation eller reetablering af stukken.

VURDERING AF STUKLOFTER

Du er velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om din stukopgave. Vi har mange års erfaring i at vurdere og reparere stuk i alle former og rum. Derfor kan vi rådgive dig om den mest optimale beslutning for din stukopgave.