ROSETTER

Vi udfører og reparerer rosetter i stukgips. Vi har erfaring i alt fra den lille, enkle roset design og til store, detaljerede rosetter.

Johnny Jacobsen stukkatoer hos Jacobsen og Friis

Johnny Jacobsen
Mobil: +45 20483116
stukinfo@jacobsen-friis.dk

Klassiske rosetter i gips

Rosetter i gips har flere hundrede års tradition i Europa. De findes i en rig variation i private boliger, kirker og offentlige bygninger. Nogle er enkle og glatte. Andre er rigt detaljerede og udgør et kunstværk i sig selv. Vi har lang erfaring i at renovere og genskabe alle typer rosetter.

Rosetter efter gammel tradition

Vi drejer eller støber rosetter. Hvis vi skal genskabe en glat roset, drejer vi den. Når der skal skabes flere identiske, glatte rosetter, drejer vi den første roset. Derpå skaber vi en form over det eksemplar. De næste rosetter støber vi i formen.

Når vi skal genskabe en beskadiget roset, renser og udbedrer vi den oprindelige roset. Derpå skaber vi en gummiform over rosetten og støber i formen. På den måde bliver den nye roset helt som den originale, men gipsen er frisk, så rosetten kan holde i mange år.

Rosetter i nyt design

Vi samarbejder gerne med jer om at finde eller skabe den perfekte roset til at understrege stilen i jeres rum. I kan vælge mellem mange designs fra vores værksted, eller vi kan skabe helt nye rosetter efter jeres design. Det er muligt at indlægge forskellige detaljer i rosetten og indfarve gipsen, hvis det er jeres ønske.