Stuk i gips med eventyr motiv

Stuk til jeres bolig

Ægte Stuk i gips på loft, væg, vinduer og døre forskønner jeres bolig.
Hør jeres mange muligheder for smuk og moderne eller traditionel stuk.

Hvad er stuk?

Stuk er udsmykninger i gips, kalkmørtel inde i villaer, kirker og slotte. Stuk var meget populært i 15-, 16- og 1700-tallet. I 1800-tallet begyndte også mindre boliger at blive udstyret med stuk i lofterne for at følge den populære mode. Stuk er derfor en gammel europæisk håndværkstradition med mange års historie bag sig.

Den lange udvikling betyder, at stuk i dag findes i alle tænkelige variationer. Lige fra små detaljer i loftets hjørner, over elegante vinduesdekorationer til enorme rosetter og hele vægge dekoreret med stuk. På samme måde spænder stilen fra den helt enkle, minimalistiske stuk til den meget detaljerige stuk. Hver tidsalder har sat sit præg på stukkens udvikling.

Vi har gennem tiden arbejdet med alle typer af stuk hos Jacobsen & Friis. Vi deler gerne vores erfaring i vores fælles dialog om jeres ønsker for stuk i boligen.

Johnny Jacobsen dansk stukkatoer

Ægte stuk af formstøbt gips eller kalkmørtel designes efter jeres ønsker.
Sådan kan I få unik stuk, der er tilpasset jeres stil.

Moderne stuk i nutidens bolig

Der er noget hele specielt over at nyde dagslysets rejse gennem et rum, imens hver time afslører en ny detalje i stukken. Det trækker blikket opad, og giver rummet en ekstra dimension.

I dag kombinerer vi nogle gange traditionel stuk med moderne detaljer som indbyggede lysdioder eller lysskinner. Det er løsninger, som vi har erfaring med at designe, så stukken matcher rummets øvrige lys. Stuk behøver dog ikke at være ’moderne’ for at matche den moderne bolig. Den traditionelle stuk med sine smukke detaljer står stadig lige så smukt i sin rene form i dag som for flere hundrede år siden.

Vi rådgiver gerne som del af vores service og giver ideer til mulige løsninger efter jeres behov. Sådan opnår I stuk, som glæder jer i mange år.

Johnny Jacobsen stukkatoer hos Jacobsen og Friis

I er velkommen til en uforpligtende snak
Kontakt os på +45 20483116

Stuk til skråvægge og lige væg

Stuk er ikke kun til lofter over lige vægge. Stuk til skråvægge er også populært. Stuk på den skrå væg behøver ikke kun dekorere overgangen mellem væg og loft, som det traditionelt ses. Stukken kan sagtens ’kravle’ elegant ned langs den skrå væg. Enten hvor to vægge mødes, eller hvor det skrå loft møder væggen. Det er kun fantasien, der sætter grænser for designet på stuk i dag. Vi har gennem tiden fået erfaring i alle typer af stuk og giver gerne ideer til elegante løsninger også i boliger med skråvægge eller buede vægge. For begge typer vægge kan have stor glæde af denne smukke udsmykning.

Stuk til dør og vindue

Den traditionelle stuk viser sig også i stuk omkring døråbninger og omkring vinduer. Denne type stuk kræver ofte et åbent parti. Det vil sige, at døren ikke er designet til at skjule den smukke stuk. Døre der er helt eller delvist af glas understreger den smukke stuk takket være et stort lysindfald. På samme måde bør stuk omkring vinduerne ikke blive skjult under tunge gardiner. Heldigvis giver nutidens gode isolering af boligen mulighed for at åbne rummet på måder, der ikke var muligt tidligere. Så i dag har I alle muligheder for at nyde stuk overalt i boligen.

Johnny Jacobsen dansk stukkatoer

I er velkommen til en uforpligtende snak
Kontakt os på +45 20483116

Bemalet stuk og indfarvet stuk

Nogle steder kan I opleve, at stukken er bemalet med en eller flere farver for at fremhæve bestemte detaljer i mønsteret. Denne tradition er mindre set i dag, men fremhævede detaljer kan skabe en rigtig interessant oplevelse af stukken.

En anden måde at få farve på stukken er indfarvet stuk. Indfarvet stuk bruger man ikke på større stukopgaver som gesimser, lister og anden væg- eller loftudsmykning. Det skyldes, at indfarvningen er svær at holde jævn over større stukoverflader. Derimod kan man godt indfarve mindre stukelementer såsom konsoller, hylder og lamper. Det tiltrækkende ved at indfarve stuk på de mindre elementer er, at indfarvningen giver en dybde og glød, som det ikke er muligt at opnå ved bemaling.

Forgyldt stuk

En anden måde, at fremhæve detaljer i stuk er med forgyldning. Den forgyldte stuk har gennem tiden været populær specielt i kirker, slotte og paladser. Den private bolig kan dog sagtens lege med forgyldt stuk i større eller mindre omfang med et spændende resultat.

Som det sikkert er blevet synligt i denne artikel, sætter kun jeres egen fantasi grænser for udtrykket på den opsatte stuk. Vi rådgiver gerne, så I ender med at blive glade for jeres ægte stuk i mange år.

Hvilken stuk skal I vælge?

Stukken vil fremstå mest elegant, hvis den matcher boligens øvrige udtryk og jeres indretningsstil. Det interessante er, at minimalistisk indretning ikke altid kræver stringent, minimalistisk stuk. Nogle gange kan detaljerigdom i varierende grad løfte rummet til nye højder. Andre gange skal der få og mere klassiske detaljer til for at opnå jeres ønskede finish.
Vi anbefaler, at vi planlægger jeres nye stuk, når vi sammen kigger på rummets udformning, højden på loftet og lysets indfald i rummet. Det skyldes, at disse elementer har stor betydning for, hvilken stuk, der vil klæde rummet.

Book et uforpligtende møde

Vi kommer gerne ud til jer for et uforpligtende møde. Vi har værksted i København men tager opgaver over hele Danmark. På mødet ser vi på rummets muligheder og gennemgår jeres ønsker til jeres nye stuk. Kontakt os for en snak på mobil: +45 20483116